Ronny Brunswijk

PARAMARIBO/NIEUW AURORA – ABOP voorzitter Ronny Brunswijk heeft flink uitgepakt afgelopen zaterdag in de Saramaccaanse dorpen, Nieuw-Aurora, Tjallie Kondre en Guyaba in het Boven Suriname gebied, in het district Sipaliwini. De politicus arriveerde met drie helikopters vol beladen met goederen voor een loterij en verder aan boord een vrij zware delegatie, waaronder partijgenoten en de bekende parlementariërs  Marinus Bee (ABOP) en Hugo Jabini (NDP/MC). Ook minister Stanley Betterson (ABOP) van Regionale Ontwikkeling (RO) was onaangekondigd meegereisd met het gezelschap.

In de drie genoemde dorpen werden twee buitenboordmotoren en verschillende huishoudelijke apparaten, waaronder ijskasten en wasmachines via een loterij cadeau gegeven aan gelukkige winnaars. Bij navraag kon GFC Nieuws niet achterhalen wat de precieze reden is geweest voor de plotselinge loterij. De plaatselijke bewoners hebben sterk de indruk, zo werd ons meegedeeld,  dat de ABOP voorzitter het verlies van de twee zetels van de Saramaccaanse parlementariërs, Waldi Adjaiso en Diana Pokie aan twee ABOP kandidaten van Aucaanse afkomst, probeert te compenseren met het strooien van cadeautjes.

De NDP/MC aanhang in de dorpen  bleek ook verrast over de aanwezigheid van parlementariër Hugo Jabini in de ABOP delegatie onder leiding van Ronny Brunswijk. Na afloop van de loterij blijken de bewoners van Tjalli Kondre uiteindelijk achterdochtig te zijn geworden over de gang van zaken, omdat vreemd genoeg niemand uit dat dorp het geluk gehad heeft om ook maar iets te winnen uit de reuze prijzenpot.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.