PARAMARIBO, 7 jun – Parlementariër en clubeigenaar Ronnie Brunswijk heeft zich weer eens laten gaan. Tijdens een zitting van het tuchtcollege van de Surinaamse Voetbalbond, SVB, was het raak. “Hij gebruikte krachttermen tegen ons”, zegt collegevoorzitter Karel Zeefuik. Brunswijk moest zich verantwoorden voor een oudere scheldpartij.

Die deed zich voor tijdens een voetbalwedstrijd in het Ronnie Brunswijk stadion te Moengo. De scheidsrechter vond het op gegeven moment nodig de politicus een rode kaart te geven. Hij had toen net een tafelofficial flink de huid vol gescholden. Zijn enige weerwoord nu is dat de scheldkanonnade bestemd was voor ‘iemand’ in de buurt van de official. De strafeis zou net worden voorgelezen toen Brunswijk het niet meer inhield.

De leden van het tuchtcollege kregen het verbaal geweld zo over zich heen. Op gegeven moment was het niet meer uit te houden. “We vonden het niet verantwoord de zitting voort te zetten”, zegt Zeefuik tegenover de Ware Tijd. De bijeenkomst werd geschorst en kort daarop verdaagd. De SVB buigt zich nog over de hele verwikkeling. Ronnie Brunswijk kwam al eerder in aanvaring met de voetbalbond. Hij was nog niet bereiken voor commentaar.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.