Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Brunswijk niet bang voor bundeling oppositie

Brunswijk niet bang voor bundeling oppositie

Ronnie Brunswijk van ABOP zegt niet bang te zijn voor de bundeling van de gezamenlijke oppositie. De geschiedenis en de politie realiteit laten zien dat dat blok geen meerderheid kan behalen in het parlement.
Hoeveel zetels zullen ze krijgen, vraagt Brunswijk. Hij weet dat de blokvorming geen stand zal houden.
Als voorbeeld haalt hij de VHP aan. Deze partij heeft bij de afgelopen verkiezingen 8 zetels behaald. Het is duidelijk dat de VHP is gegroeid de afgelopen periode.
Als de partij alleen de verkiezingen zou ingaan en in staat zou zijn om 13 zetels te behalen, zal nu zij een blokvorming is aangegaan, de zetels moeten delen. De VHP zal haar partners moeten compenseren. De partij zal hierdoor minder zetels behalen, weet Brunswijk.
Brunswijk weet dat er problemen zullen ontstaan bij de samenstelling van de DNA-kandidatenlijst van dat blok. “Wanneer puntje bij paaltje komt bij de verdeling van de plaatsen op de verkiezingslijst zal je zien dat de blokvorming geen stand gaat houden,” beredeneert Brunswijk.
Hij vraagt zich af of men een niet-werkbare situatie wenst in het land. De oppositionele partijen geven aan een meerderheid in de Verenigde Volksvergadering(VVV) te hebben met de huidige bundeling. Zij voorspellen dat de president en de vicepresident in 2015 gekozen zullen worden in de VVV. Brunswijk voorziet een onwerkbare situatie, omdat de huidige blokvorming niet in staat is de meerderheid in het parlement te behalen.
Brunswijk: “wat als je de president kiest en je hebt geen meerderheid in DNA; dan heeft het ook geen zin. Je hebt het voorzitterschap in het parlement niet; hoe ga je werken? Je gaat het land niet vooruit kunnen brengen, omdat je geen ondersteuning van het parlement krijgt. Je gaat het land alleen maar ophouden. Het is ‘waste of time’. Je hebt dan een president zonder budget. Het zal niet goed zijn voor het land als de president geen draagvlak heeft”. (Edunet)