PARAMARIBO, 8 sep – Anderen mogen er misschien lacherig over doen, niet Ronnie Brunswijk. De voormalige rebellenleider laat zich niet in zijn droom verstoren de eerstvolgende president van de republiek te worden. Desi Bouterse zei onlangs nog schertsend dat alleen Wycleff Jean hem zou kunnen beconcurreren.

“Je hoort allerlei dingen over wie allemaal president willen worden, je zou er bijna om lachen”, zei het staatshoofd bij de afsluiting van Carifesta XI. De boodschap is duidelijk verloren aan Ronnie Brunswijk. In Marienburg, de oude roemruchte suikerplantage, was het groot feest. Tijdens een bijeenkomst werd opgeroepen tot een breuk met tradities. Het ‘etnische’ stemmen moet tot het verleden behoren. Volgens Brunwijk is zijn politieke partij Abop een ‘nationale partij’.

Vooral Javanen moeten er de basis gaan vormen voor een gooi naar ten minste één parlementszetel van Commewijne. Van ‘vissen in andermans vijver’, uitdrukking van Paul Somohardjo, zou geen sprake zijn. Abop wil voor heel Suriname werken en moet daartoe de ruimte krijgen van de hele samenleving. Hij installeerde ruim dertig partijkernen. Die zullen de komende tijd flink leden moeten werven. “Brunswijk for president’ was zowaar de leus tijdens de bijeenkomst.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.