door Robin Rosario

PARAMARIBO – Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP en coalitiepartner, breekt een lans voor de BEP dissidenten Diana Pokie en Waldi Ajaiso. Brunswijk vraagt schriftelijk aan het Centraal Hoofdstembureau (CHB) om het verzoek van de BEP om deze twee DNA-leden terug te roepen, niet te honoreren.

Het bestaande politiek evenwicht wil hij graag behouden. Dit komt volgens politici wel wat raar over, omdat indien deze twee leden teruggeroepen worden juist twee ABOP-leden hun plaats zullen innemen. Pokie zegt desgevraagd aan GFC Nieuws dat zij uit de hele situatie wel een les heeft geleerd. “Het is goed je achterban te consulteren wanneer er zwaarwichtige beslissingen genomen moeten worden, maar als politica moet je ook rationeel kunnen denken en eigen beslissingen nemen”, zegt ze.

Pokie en Ajaiso hebben niet voor de wijziging van de amnestiewet gestemd omdat hun achterban het er niet mee eens was. Achteraf vinden zij dat zij daarom niet meer vertrouwelijk overkwamen naar de coalitie toe. Brunswijk bood hen een strohalm aan om in A Combinatie te blijven. Nu zet hij zich weer in om hen in DNA te behouden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.