BROKOPONDO – Het district Brokopondo is zondagmiddag geteisterd door harde windstoten. Het dak van een woning in het dorpje Boslanti in Brokopondo Centrum is weggewaaid. Ook van enkele andere woningen zijn de dakplaten weggewaaid.

GFC Nieuws verneemt van de aankomend DC van het district, Yvonne Pinas, die zich daar vandaag oriënteerde, dat er ook hevige regenbuien en bliksemflitsen zijn geweest.

Pinas  is daar in opdracht van DC Jerry Miranda van Para die haar opleidt tot DC. Pinas zegt dat de bewoners hevig geschrokken waren omdat zij hadden gedacht dat alleen de kuststrook last had van deze windstoten. Dit  aangezien dit nooit eerder gebeurd is in het binnenland. Ze vertelt dat een van de eerste zaken die zij zal proberen te realiseren wanneer zij officieel benoemd is, is om  een rampencentrum in het district op te zetten. Dit centrum kan dan bij zulke calamiteiten direct namens de overheid maatregelen treffen.

Het rapport van Pinas zal via DC Miranda doorgestuurd worden naar minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling. De redactie van GFC Nieuws kreeg van de bewoners uit het district te horen dat zij blij zijn met de aanstelling van Pinas als DC van het district.

Als parlementariër heeft zij gedurende de veertien jaren dat zij in DNA heeft gezeten, veel gedaan voor het gebied. De verwachting is dat zij als DC nog meer zal betekenen voor Brokopondo.

Wild Bunch Entertainment brengt nieuwe film uit

PARAMARIBO – Wild Bunch Entertainment zal de nieuwe Nederlandse film “ Alleen maar nette mensen” van regisseur Lodewijk Crijn op 11 oktober  uitbrengen in de Nederlandse bioscopen.

De film is gebaseerd op het bestseller boek van Robert Vuijsje en gaat over een jonge Joodse jongen die op zoek gaat in de Bijlmer naar de ideale donker gekleurde vrouw van zijn dromen met grote borsten en brede heupen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.