Veel water drinken mag dan wel gezond zijn, toch houdt de 26-jarige Sasha Kennedy er een erg vreemde verslaving op na. De Britse drinkt niet minder dan 25 liter water per dag.

Al dat drinken blijft echter niet zonder gevolgen. Sasha brengt dagelijks een 40-tal bezoekjes aan het toilet. Ook ’s nachts beheerst de verslaving haar leven en moet ze meermaals opstaan om enkele slokjes te nuttigen. Ze getuigt: ‘Ik heb de hele dag door dorst. Ik voel mijn mond droog worden en moet zo snel mogelijk een fles water leegdrinken. Het is het enige waar ik op dat moment nog kan aan denken.’

Sasha houdt er dan ook een verstoorde nachtrust op na. ‘Mijn record is anderhalf uur slaap. Ik moet telkens opstaan om te drinken of naar het toilet te hollen,’ vertelt ze. Al sinds haar tweede heeft ze last van deze vreemde gewoonte. Haar ouders namen haar mee naar de dokter, maar die stelde vast dat er niets mis was met haar.

Erger met ouder worden
Haar verslaving werd erger naarmate ze ouder werd. Toen ze zes jaar oud was, moest haar moeder een fles water naast haar bed zetten. Al gauw stond Sasha elke nacht op om de fles bij te vullen – waardoor ze haar nachtelijke inname verdubbelde. Ook op school had ze steeds een fles water bij zich. Terwijl de andere kinderen gingen ravotten op de speelplaats, zat zij gekluisterd aan de waterfontein.

Tegen haar dertiende dronk ze al 15 liter per dag. ‘Op dat moment was de fles naast mijn bed al vervangen door een vat van 5 liter. Zelfs dat vulde ik gedurende de nacht bij. In mijn tienerjaren begon ik te roken, wat het alleen maar erger maakte. Ik had vaker last van een droge mond’, aldus Sasha.

Problemen op het werk
Toen ze 16 was, stopte ze met school en ging ze werken. ‘De waterkoeler werd naast mij geplaatst, omdat mensen het beu waren het water steeds te moeten bijvullen. Het baantje dat ik daarna had, gaf ik op omdat het drinkwater van slechte kwaliteit was. Daarna ging ik thuis werken. Daardoor kon ik nog meer gaan drinken, waardoor ik nu tussen de 18 à 25 liter per dag opdrink.’

Ook op reis gaan is een nachtmerrie. ‘Als ik op vakantie ga naar een warm land als Spanje moet ik mij voorzien op een heuse watervoorraad. Een dure grap.’

Sasha liet zich onlangs nog maar eens testen, maar de artsen konden opnieuw niets vinden. ‘De dokters hebben er geen verklaring voor. Ik weet één ding: als ik niets drink, word ik ziek. Door 25 liter water te drinken, voel ik me prima in mijn vel.’

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.