De Britse kok Mark Jankel serveert in Londen hamburgers gemaakt van hersenen. Behalve de hersenburger staan ook hersennuggets, breinsalade en hartsaté op zijn menu.

Het recept is vertrouwd: sesambroodje, mosterdmayonaise, sla en kaas. Alleen zit er geen sappig rundvlees tussen, maar kalfshersenen.

“Het is vers, smakelijk en weer eens wat anders dan het doorsnee broodje dat je in de lunchroom bestelt”, zegt chef Jankel, het brein achter het broodje. “Het is best makkelijk te bereiden, in azijn en zout leggen, bloem erover en frituren tot het goudbruin is”, legt hij uit.

“Afschrikwekkend is wel, omdat het zo op menselijke hersenen lijkt”, vindt een verslaggever van Daily Mirror. “Maar zodra je het bakt is het prima en ruikt het naar gebakken ei. De textuur heeft wel wat weg van viskuit maar dan wat vettiger.”

Ook de klanten van Jankel zijn wel over de hersenen te spreken. “Die nuggets smaken weinig anders dan de kipnuggets van McDonald’s”, vindt een voorbijgangster.

De belangrijkste reden dat er niet op meer plekken hersenen op het menu staan, is niet dat mensen er van gruwen. Volgens Jankel is de prijs een grotere spelbreker met bijna twaalf euro per kilo.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.