Een Brits farmaceutisch bedrijf start binnenkort met tests waarbij de eigen stamcellen van patiënten in rimpels gespoten worden om zo de huid te verjongen.

Dat schrijft The Sunday Telegraph.

Wetenschappers van Pharmacells, een farmaceutisch bedrijf uit Glasgow, starten binnenkort met klinische tests waarbij stamcellen uit het bloed van de patiënt gehaald worden.

“De natuurlijke elasticiteit van de huid komt door de fibroblasten die in het huidweefsel zitten”, legt bedrijfsleider Athol Haas uit. “Omdat het aantal fibroblasten met het ouder worden daalt, vermindert ook de mogelijkheid van het lichaam om de huid elastisch te houden”.

Door grote aantallen stamcellen op de juiste plaats in te spuiten, zou het lichaam opnieuw de mogelijkheid krijgen om fibroblasten aan te maken.

Het bedrijf hoopt dit jaar in Hong Kong met de test te starten. De techniek zou in de toekomst, behalve als anti-rimpelmiddel, ook ingezet kunnen worden om bepaalde hartziekten en artritis aan te pakken. Volgens de Britse vereniging van plastisch chirurgen kan het echter nog vijf tot tien jaar duren voor de behandeling beschikbaar is.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.