PARAMARIBO – Technische problemen bij MNO Vervat hebben gezorgd voor een tekort aan breukstenen, waardoor de werkzaamheden aan de nieuwe damwand van de Waterkant tijdelijk stop zijn gezet.

De breukstenen worden door MNO zelf geproduceerd en worden gebruikt voor de versterking van de oeververdediging door ze tegen de nieuwe damwand te plaatsen in de Surinamerivier.

De werkzaamheden zullen hervat worden vanaf het Fort Zeelandia tot aan de Marinetrap, waarbij de ruimte tussen de beide oeverwanden opgevuld zal worden met rivierzand. Het rivierzand zal ook door MNO Vervat worden geleverd. Voordat de opvulling zal plaatsvinden, zal er een drainagesysteem tussen de oude en de nieuwe oeverwand geplaatst worden.

Dit zal een preventieve werking hebben om de binnenstad droog te houden bij grote regenval en eventuele stijging van het waterpeil in de rivier.

MNO Vervat moet uiterlijk eind dit jaar klaar zijn met zijn gedeelte, zodat de herinrichting van de Waterkant kan beginnen door een architectenbureau, dat daarvoor is aangetrokken.

De algehele oplevering van het project is gepland voor uiterlijk juni 2013.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.