DOE-assembleelid Carl Breeveld.

PARAMARIBO- DOE-parlementarier Carl Breeveld is van mening, dat er meer bewustwording moet zijn binnen de samenleving ten aanzien bloeddonaties. De Nationale Bloedbank heeft nu een bestand van 6150 leden. Het streven is om naar 7000 te gaan, het werkelijke aantal dat nodig is.

Echter zal dit volgens Breeveld niet mogelijk zijn zonder een goede bewustwordingscampagne. Dit zei hij gisteren in De Nationale Assemblee (DNA) bij de behandeling van de Wet Bloedvoorzieningen. ‘Wij spreken de hoop uit dat mede door de behandeling van dit ontwerp de awareness onder onze bevolking zal toenemen en er meer Surinamers hun bloed beschikbaar zullen stellen voor hun medemens/gezondheidszorg .

Uit aangeboden grafieken is het interessant om te zien dat per maart 2012 het aantal mannelijke en vrouwelijke bloeddonoren onder de twintig jaar gelijke tred houdt.

In de andere leeftijdklassen 21-30 , 31-40 , 41-50 en 51-60 en zelfs ouder dan 61jaar de mannelijke bloeddonorn in de meerderheid zijn. Mannen kunnen 6x p.j. en vrouwen 3x p.j. bloedgeven. En naar ik begrepen heb is de regelmaat zeer aanbevelenswaardig’, aldus Breeveld.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.