Carl Breeveld van DOE weet nog niet als hij voor de begrotingen van Onderwijs en Volksontwikkeling(Minov) en Sport en Jeugdzaken zal stemmen. De CLAD-onderzoeken over de Naschoolse Opvang en Carifesta zijn nog gaande.

Ook is de CLAD het vorig jaar bij Sport en Jeugdzaken een onderzoek gestart. Gevraagd werd om de financiële afwikkeling van de anti-discriminatieloop van 2011-2013. Breeveld wil inzage in de rapporten.

Breeveld meent dat er teveel misgaat op sommige ministeries. Dit terwijl de regering en vooral de president niet reageert op brieven die er worden geschreven door parlementariërs over vermeende corruptieve zaken.

Minister Ashwin Adhin van Onderwijs zei eerder in de week in het parlement dat onverwachte uitdagingen implicaties hebben gehad over de gehele breedte van de organisatie van het Carifesta. Bij het opstellen van de na-rekeningen komt men op afgerond SRD 34 miljoen, hetgeen nagenoeg overeenkomt met de initiële begroting van het Festival.

Echter op de begroting over het dienstjaar 2013 van het Minov/Directoraat Cultuur en het Directoraat Jeugdzaken waren voor Carifesta XI respectievelijke SRD 16,5 miljoen en SRD 2 miljoen opgebracht, in totaal SRD 18,5 miljoen.

Dit bedrag is via raadsvoorstellen op basis van een aangepaste technische begroting inclusief een dekkingsplan aangevraagd en ook verkregen. De Carifesta organisatie heeft nog een openstaande rekening van afgerond SRD 14 miljoen.

In opdracht van de minister van Financiën loopt sedert maart 2014 een onderzoek van de CLAD naar de financiële administratie van de Carifesta organisatie. Het rapport is echter nog niet af. (Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.