‘Brazilianen plunderen in achterland Suriname’

PARAMARIBO, 8 okt – Binnenlandbewoners worden geterroriseerd door Brazilianen. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie(foto). Verscheidene gemeenschappen van Marrons en Inheemsen klagen over onder andere diefstal. Diesel bestemd voor lichtaggregaten wordt bij duizenden liters weggedragen. Soms zelfs onder het oog van de plaatselijke bewoners.

Veel meer kunnen de mensen niet. Het is een kwestie van overmacht. “Volgens de bewoners gaat het om zwaar gewapende vreemdelingen, die brandstof stelen. Alle brandstof bestemd voor lichtmotoren in de dorpen, wordt gestolen. In een nacht wordt zelfs drie tot vierduizend liter gestolen”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Ook buitenboordmotoren voor passagiersbootjes worden meegenomen. De Brazilianen storen zich aan god noch gebod.

De gemeenschappen staan machteloos en dit is ook kenbaar gemaakt. Tijdens een bijeenkomst met Belfort in het dorp Cottica, is onomwonden om ingrijpen gevraagd. Belfort wil met de leiding van het Korps Politie Suriname nagaan hoe hulp te bieden. In de buurt van Cottica bevindt zich al een detachement militairen en politieagenten. Dat is het goudrijke Benzdorp-gebied. Belfort bekijkt de mogelijkheid ook elders de veiligheid op te voeren.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.