PARAMARIBO, 23 jul – Politie en brandweer kunnen er nog geen touw aan vastknopen. Maar het grensplaatsje Albina wordt al enkele maanden geteisterd door woningbranden. Het was dit weekend weer raak met de woning van een gezin. De mensen waren niet thuis toen buren geknetter hoorden. Het tijdstip was ook dit keer opmerkelijk.

Omstreeks drie uur in de ochtend stond de woning in lichterlaaie. Het is ook het tijdstip van drie van de vier vorige branden. Die deden zich ook in de weekends voor. De brandweer heeft zich al helemaal aangepast. “Je zou kunnen zeggen dat we op dat tijdstip al in de startblokken staan”, zegt plaatselijk brandweercommandant Alwin Pinas tegenover de Ware Tijd. Ook deze keer dus konden de spuitgasten klaarwakker uitrukken.

Veel bleef uiteindelijk niet over. Volgens de krant is er een link tussen de slachtoffers. Bij drie van de vorige branden lagen de slachtoffers eerder overhoop met elkaar. Het gezin van het laatst afgebrande huis, ging er wonen op aangeven van iemand wiens woning het eerst afbrandde in de reeks van vijf. De autoriteiten tastten nog in het duister. Er zijn dus ook nog geen aanhoudingen gepleegd. Pinas krijgt wel volop kans om in het doorgaans rustige plaatsje, zijn vrijwilligerskorps uit te testen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.