Brand in de stad van Paramaribo
Brand in de stad van Paramaribo

PARAMARIBO -Vanmorgen rond 8.00 uur is er een felle brand ontstaan. De brand is uitgebroken in het centrum van Paramaribo. Een aantal gebouwen in de buurt van het Neumanpad, de Keizerstraat en de Jodenbreestraat staan momenteel in brand. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Dikke  rookwolken hangen boven Paramaribo. De politie heeft de gemeenschap verzocht om de binnenstad te vermijden.

Hoogstwaarschijnlijk heeft de brand drie gebouwen verwoest. Twee panden waren volledig van hout en hadden een historische waarde. De situatie ziet er slecht uit. Er heerst een chaotische sfeer. De brandweer doet er alles aan om het vuur te bestrijden, maar het vuur is nog niet onder controle. Auto’s zijn uit de omgeving uit voorzorg verwijderd.

Volgens de brandweer is er gebrek aan bluswater. De brandweerlieden hebben daarom ook  bluswater uit de Surinamerivier geput dat bij het blussen zal worden ingezet.

Brand Paramaribo

GFC nieuws is op de locatie aanwezig. De correspondent meldt dat de hitte extreem is. Er heerst paniek, chaos en  de situatie is erg onoverzichtelijk. Verspreiding van het vuur probeert de brandweer te voorkomen.