‘Boycot Bouterse of verplaats de EU-ACP top weg van Suriname’

Momenteel is besloten dat de EU-ACP Parlementaire Top van het Europees Parlement in het najaar in Suriname gaat plaatsvinden, maar dat is voor VVD-Europarlementariër en enig Nederlands delegatielid Toine Manders(foto) nog geen uitgemaakte zaak, zeker nu Krijgsraad het Bouterse proces lijkt op te schorten.

“Laten we liever 60 kilometer verderop in Guyana gaan zitten, mocht Bouterse onze top gaan toespreken als ontvangend staatshoofd. Het Europees Parlement en de 78 andere parlementen van de ACP-landen die daar samen komen, moeten Bouterse geen podium bieden” aldus de VVD´er. Blijft de top in Suriname, dan is Bouterse onder geen enkele voorwaarde welkom om die top bij te wonen.

Op de aankomende EU-ACP vergadering in Denemarken, zal Manders oproepen tot een Bouterse boycot en heeft hij schriftelijke vragen aan de Europese Commissie gesteld over wat de gevolgen van de aangenomen amnestiewet zijn op de relatie met de EU. “Het is een klap in het gezicht van de nabestaanden van de Decembermoorden en de EU is totaal ongeloofwaardig als Europarlementariërs daar met Bouterse gaan zitten” aldus Manders.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.