BROKOPONDO – Het dorp Nieuw Aurora te Boven Suriname (achter het Stuwmeer) krijgt binnenkort een nieuwe elektriciteitscentrale. Gisteren is vanuit het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen begonnen met het transporteren van de nieuwe kabels vanuit Atjoni naar de dorpen Nieuw Aurora, Jaw Jaw en Abenaston.

Volgens het hoofd van de elektrificatie van het ministerie, Sidney Harris, heeft zijn team een goede samenwerking met de bevolking. Die heeft ervoor gezorgd dat de palen die gebruikt zullen worden vanuit het bos zijn gekapt en op maat bewerkt. De huidige centrale die van zeven uur ’s avonds tot elf uur in de avond werkt, zal van een capaciteit van 62 KW verhoogd worden naar 100 KW. Het streven van de regering is om de dorpen gedurende 24 uur van stroom te kunnen voorzien.

Hugo Jabini, DNA-lid van de NDP zegt dat de president weer één van zijn beloften heeft ingelost. Hij is vooral blij voor de jeugd die nu in de avonduren kan studeren. Wanneer dit project over een maand of drie gerealiseerd is, zullen er geen stroomonderbrekingen en kortsluitingen meer plaatsvinden. In een later stadium zullen ook de andere dorpen die verderaf liggen aangesloten worden op het net van Nieuw Aurora.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.