PARAMARIBO, 27 sep – De bouw van Suriname’s zevende grote ziekenhuis wordt druk voorbereid. Minister Michel Blokland van Volksgezondheid heeft gesprekken gevoerd in het buitenland. Het ziekenhuis dat in het district Wanica komt te staan, is een geschenk van China. Maar ook uit andere hoek wordt hulp aangeboden.

Behalve de bouw zelf, komen ook andere technische zaken om het hoekje kijken. De Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie, Paho, stuurt dit jaar nog een technisch team naar Suriname. Het team zal helpen bij de planning. “Het ziekenhuis zal aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen”, zegt Blokland tegenover De West. De kennis over wat precies nodig is, heeft Suriname niet in huis.

Het gaat immers niet slechts om het neerzetten van een gebouw. “Er moet aan een scala van voorwaarden worden voldaan”, aldus Blokland. Er is haast bij. President Desiré Bouterse brengt later dit jaar een bezoek aan China. Dan moet al een betere presentatie mogelijk zijn van de Surinaamse inbreng. In Albina, in het oosten van Suriname, wordt met Franse hulp een kleiner ziekenhuis opgezet.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.