PARAMARIBO, 18 okt – De bouw van de rivierdijk in Commewijne gaat toch door. Minister Ramon Abraham van Openbare Werken, OW, kiest eieren voor zijn geld. Met gladgestreken gezicht beweert Abrahams nooit gezegd te hebben dat het bouwplan niet doorging. Toch zijn er al concrete stappen gezet. Elektriciteitsmasten langs de hoofdweg zijn al gemarkeerd.

Volgens functionarissen van OW gebeurt dit om de voorgenomen hoogte aan te geven van de weg. Die zou volgens deze functionarissen verhoogd worden als compensatie voor het stopzetten van het dijkplan. Abrahams deed er een schepje bovenop door te zeggen dat andere plaatsen het geld harder nodig hadden. Zoals de Waterkant in Paramaribo. De reacties waren niet van de lucht. In het parlement is fel geageerd en coalitiepartner Pertjajah Luhur wil uitleg van de regering.

Tot overmaat van ramp of voor Abrahams’ pech heeft rivierwater de provisorische dam langs de rivier kapotgeslagen. Koren op de molen dus van de critici. Abrahams trok eerder al zes miljoen euro uit het project om te besteden aan herstel van de Waterkant. Daar was al kritiek op geleverd in het parlement. Met zijn recente soloactie speelde hij de oppositie alleen maar in de kaart. Hij was ooit al dankbaar doelwit toen hij nogal makkelijk Ballast Nedam wilde vergoeden voor een opgeschort project.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.