Totdat er een brug over de Corantijnrivier komt, is de verbinding bij Canawaima de enige legale manier om over de rivier om uit Guyana in Suriname te komen en omgekeerd. Foto: dWT Archief

Bouw brug over Corantijnrivier nog onduidelijk.PARAMARIBO – Er is nog geen tijdstip bepaald voor de bouw van een brug over de Corantijnrivier. Een haalbaarheidsstudie en onderzoek naar de impact op het milieu en sociaal-maatschappelijke omstandigheden in het gebied moet nog volgen, zegt president Desi Bouterse.

Tijdens een persconferentie vrijdag in Georgetown, deelde het staatshoofd mee dat Suriname in 2013 een intentieverklaring heeft getekend met China Railway Construction voor de bouw van de brug tussen Suriname en Guyana. Georgetown had toen een schriftelijke verklaring van “geen bezwaar” verstrekt, wat inhoudt dat het buurland voorstander is van deze oeververbinding.

Met Guyana moet nog worden overeengekomen waar de brug in dat land zal komen. President Bouterse legde uit, dat indien Suriname besluit dat de brug te Southdrain nabij de Canawaima-veerverbinding begint, de connectie aan de andere kant van de rivier in dezelfde omgeving waar nu de veerboot aanmeert, zal moeten komen.

Intussen hebben naast China, Brazilië en de Europese Unie bereidheid getoond, de bouw te helpen financieren. De bouw van de brug in het westen van Suriname moet in samenhang met de te bouwen oeververbinding tussen Suriname en Frans-Guyana bekeken worden, meent de regeringsleider. Nagegaan zal worden welke van de twee bruggen prioriteit heeft.

Bouterse was vrijdag op werkbezoek in Guyana voor overleg met zijn Guyanese collega David Granger, die zeer ingenomen was met het resultaat van de besprekingen. De staatshoofden willen vooral de wederzijdse economische en handelssamenwerking opvoeren. Van afspraken die zij in juli in Nickerie met elkaar hadden gemaakt, is er tot nu toe vrijwel niets uitgevoerd.

Lees meer: Bouw brug over Corantijnrivier nog onduidelijk – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/12/19/bouw-brug-over-corantijnrivier-nog-onduidelijk/#ixzz4TJNQVI7D

Dit bericht is afkomstig van Nickerie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.