Het was een droevig moment voor velen in het district Nickerie, toen enige tijd geleden een man met zijn fiets van een brug viel en in een trens belandde.

Korte terugblik

Districtscommissaris Senrita Gobardhan maakte vervolgens bekend dat de brug zou worden afgesloten en dat niemand in de gelegenheid zou zijn om over die brug te fietsen of te lopen. Ze maakte verder bekend dat er in plaats van een houten brug een betonnen brug geplaatst zal worden om dit soort calamiteiten te voorkomen. Bewoners van de buurt Nationaal Project gaven hun mening over het voorval tegenover de redactie van Dagblad Suriname.

“Een brug die ik me kan herinneren. Een brug die de verbinding maakt tussen het welbekende Nationaal Project en de Waterloostraat in het district Nickerie”, zei Thelma een seniore dame toen.

Voorbereidingen

“Met de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) op vrijdag 16 september werd een aanvang gemaakt met de voorbereidingen voor de bouw van een betonnen loopbrug te Nationaal Project (achter Openbare School 2). Drs. J. Doekharan van het Bureau Gemeenschap Projecten (BGP) van het ministerie van Financiën en districtscommissaris Senrita Gobardhan plaatsten hun handtekening onder het MoU. De financiële middelen voor de bouw van deze betonnen bruggen komen van het Bureau Gemeenschap Projecten (BGP) van het ministerie van Financiën.”

Bouw loopbruggen in volle gang

De voorbereidingen voor de bouw van twee loopbruggen te Nationaal Project in het district Nickerie zijn in volle gang. Het benodigde materiaal wordt aangeleverd op de plek waar de verbinding met Nieuw-Nickerie zal zijn. De twee loopbruggen die in beton zullen worden opgetrokken, moeten de huidige houten loopbruggen die in zeer slechte staat verkeren, vervangen. Vele scholieren, maar ook andere bewoners van het Nationaal Poject, maken dagelijks gebruik van deze verkorte verbinding tussen dat gebied en Nieuw-Nickerie.

GW

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.