PARAMARIBO, 18 sep – President Desiré Bouterse bereidt via zijn advocaat, Inez Weski, een verzoek aan de Nederlandse Hoge Raad voor. Gevraagd zal worden het strafvonnis wegens drugshandel te herzien. Volgens Weski is het verzoek bijna klaar. Zij vermoedt dat recente nieuwsberichten er alles mee te maken hebben.

Het fragment van een afgeluisterd gesprek van drugsverdachte Piet W. kwam niet zomaar toevallig in de publiciteit. “Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat de betreffende vergaande eenzijdige uitleg van een dergelijk fragmentje de herziening voor mijn cliënt Bouterse, waarin ik inmiddels in een vergevorderd stadium verkeer en de volstrekte ongegrondheid van die veroordeling zou kunnen aantonen, moet belasten”, stelt Weski tegenover de Ware Tijd.

Bouterse kan op geen manier als verdachte worden aangemerkt in de zaak Piet W. Intussen worden wel “vergaande conclusies getrokken en kennelijk ook naar buiten gebracht” Overigens vindt Weski, die ook Piet W. verdedigt, niet veel deugen aan het straf onderzoek. “Informatie die kennelijk van allerlei bronnen wordt ontvangen, blijkt vooral niet feitelijk te kloppen en wordt kennelijk ook niet nagetrokken, maar vormt ondertussen wel jarenlang grondslag voor vergaande inzet van opsporingsmiddelen.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.