PARAMARIBO, 26 sep – President Desiré Bouterse heeft graag dat kritiek vanuit de coalitie ‘op een andere wijze verpakt wordt.’ Bouterse maakte zijn wens kenbaar tijdens een bijeenkomst met de parlementariërs van de coalitie. Aan de vooravond van de presidentiële jaarrede is hen gevraagd “te letten op de wijze hoe zij zich gedragen in het parlement.”

Het beroep schijnt hoognodig te zijn geweest. “Soms komt het voor dat zelfs coalitiegenoten een andere schaats rijden dan wij verwachten. In het parlement is het goed een stootrichting te bepalen”, zegt Bouterse tegenover de Times of Suriname. Het is niet de eerste keer dat het staatshoofd zich ongelukkig toont met kritiek uit eigen gelederen. Zelfs kritiek uit zijn eigen politieke partij NDP is wel eens ervaren als ‘te hard.’

Volgens de Times is vooral de verdeling van domeinland een heikel punt. De kritiek is niet van de lucht. Dit bleek ook tijdens de bijeenkomst. De ontevredenheid over het beleid op Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer werd niet onder stoelen of banken geschoven. Dit ministerie staat onder beheer van de NDP sinds coalitiegenoot KTPI er een puinhoop van maakte. “Het beleid bezorgt slapeloze nachten. Het is moeilijk onze mensen zoet te houden”, zegt een parlementariër van de NDP.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.