Bouterse voor gemeenschappelijk milieustandpunt regio

PARAMARIBO, 1 mei – President Desiré Bouterse wil zich inzetten voor een gemeenschappelijk standpunt van regionale leiders op de komende Global Managementtop in Brazilië . Volgens het kabinet van de president is het belangrijk dat de top na twintig jaar weer in Zuid-Amerika wordt gehouden. Het is een gelegenheid bij uitstek om spijkers met koppen te slaan. Het Caribisch gebied en Zuid-Amerika moeten op dezelfde golflengte zitten.

Het gaat dan om milieu, technologie en duurzaam, sociaal en maatschappelijk beleid. Bouterse zal daarom gebruik maken van zijn voorzitterschap van de Caricom. Hij zal niet alleen zijn Caribische ambtgenoten aanmoedigen de top te bezoeken. Het wordt ook streven naar een gemeenschappelijk standpunt. Volgens het kabinet heeft Bouterse dit beloofd aan zijn Braziliaanse ambtgenoot, Dilma Roussef . De landen van de regio hebben veel te bieden.

Suriname alleen al, is als kleinste van de acht Amazonelanden, voorruim negentig procent bedekt met tropisch regenwoud. “Een belangrijk en bijzonder gegeven”, meent het kabinet. Dit met oog op de zogenaamde Carbon Taxes, het idee van financiële vergoeding voor natuurbehoud. De Global Managementtop of Rio+20 vindt op twee mei plaats in het Braziliaanse Rio de Janiero. Daar werd twintig jaar terug de eerste klimaattop gehouden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.