PARAMARIBO, 26 sep – Er rest nog best voldoende tijd voor de regering om te doen wat al had moeten gebeuren. Dit zegt president Desiré Bouterse. Alleen al in 2012, het ‘jaar van actie en prestatie’ zou nog het een en ander goed gemaakt kunnen worden. “We hebben de ruimte om de zaken die onvoldoende zijn ingevuld, te bekijken.”

Dat zou dan genoeg moeten zijn om zoveel beloftes na te komen. Ook moet de regering kritisch naar zichzelf kijken om de oorzaken vast te stellen. Oorzaken dan van het mislopen van zoveel beleid. “Er zijn heel wat zaken als oorzaken op de ministeries”, zegt Bouterse tegenover de Times of Suriname. Er had veel meer gepresteerd kunnen worden. Bouterse zelf leverde ooit kritiek op coalitiegenoten Pertjajah Luhur en A Combinatie.

Die zouden geen ‘notie’ hebben van ontwikkeling. Maar ook zijn eigen NDP blijkt het maar matig te doen. “Er zou veel meer moeten plaatsvinden, maar zoals mijn vader altijd zei, een tevreden mens ligt in zijn graf”,aldus Bouterse. Overigens wordt wel het een en ander gepresteerd. Maar de effecten zijn dan voor de lange termijn. Surinamers zijn eerder gewend aan ‘ad hoc beleid.’ Of er een nog een kans komt om beloftes na te komen? “Dat zal het volk beoordelen.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.