Bouterse: ‘Suriname wil iets terug doen voor Cuba’

PARAMARIBO/SANTIAGO DE CUBA, 20 nov – “Cuba heeft altijd iedereen gesteund, vandaar dat zoveel landen zich het gebeurde aantrekken, en Suriname wil daarom het weinige dat het heeft delen in deze moeilijke tijden.” Dit zei president Desiré Bouterse tijdens zijn bezoek aan Santiago de Cuba. Deze provincie is het meest getroffen door de orkaan Sandy. Bouterse doneerde een onbekend bedrag namens Suriname. Hij ontmoette ook de Cubaanse president Raul Castro.

Onder meer is gesproken over het herstelwerk na de orkaan. Volgens het Cubaanse persbureau Prensa Latina zei Bouterse ervan overtuigd te zijn dat Cuba zich snel zal weten te herstellen. In Santiago de Cuba, op bijna duizend kilometer van Havanna, heeft Bouterse ook gesprekken gevoerd met lokale autoriteiten. Ook sprak hij Surinaamse studenten kort voor zijn terugkeer naar de Cubaanse hoofdstad. De twee landen onderhouden sinds 1979 diplomatieke relaties.

Cuba heeft hulpprogramma’s in Suriname lopen op voornamelijk medisch en sportgebied. Zo’n tien Cubaanse artsen werken al enkele jaren in vooral het binnenland. De studenten in Havanna en andere steden zitten vooral op medische opleidingen. Door de jaren heen zijn bijna honderd Surinamers er universitair opgeleid. De twee landen willen ook op landbouwgebied nauwer samenwerken.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.