PARAMARIBO, 12 okt – “De sociale omstandigheden schreeuwen om hulp van de regering.” Dit zegt president Desiré Bouterse aan de vooravond van zijn project Naschoolse Opvang. Het project moet meer voorstellen dan alleen maar oppas na school en een warme maaltijd. Ouders zijn vaak niet in staat te zorgen voor goede opvang na school. Kinderen zijn als het ware aan zichzelf overgelaten.

Dat werkt allerlei scheefgroei in de hand. Het project moet de kinderen ontdoen van de ledigheid. Huiswerkbegeleiding en sport maken deel uit van het dagprogram. “Want naschoolse opvang is meer dan alleen het verstrekken van voeding”, zegt Bouterse tegenover de Ware Tijd. Hij kondigde tijdens zijn jaarrede aan, dat ruim zestig scholen de opvang zullen bieden. Eerder stelde ex-president Ronald Venetiaan de financiële kant aan de kaak.

Venetiaan betwijfelt het vermogen van de regering om dergelijke projecten te verduurzamen. De regering heeft voorlopig ongeveer zes miljoen dollar gereserveerd. Bouterse weet nu al dat het bedrag minstens verdubbeld zal moeten worden. Dat mag niet al te veel problemen opleveren. “We hebben een grotere financiële armslag, doordat we een beetje geluk hebben gehad met de olie- en goudprijzen en er zuinig is geleefd”, aldus Bouterse.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.