PARAMARIBO, 16 okt – De snelweg naar de luchthaven te Zanderij komt beslist. Dit zegt president Desiré Bouterse . Dat het project ruim een jaar achterloopt doet geen afbreuk aan de ambities. De snelweg met maar liefst negen fly-overs, moet nog tijdens de huidige regeertermijn worden gerealiseerd. Het project moet nog helemaal van de grond komen.

Meer dan wat meetwerk en het veiligstellen van de lening bij China is er niet van gekomen. Aanvankelijk zou het startsein al in 2011 zijn gegeven, op de jaardag nota bene van de president. Dat had hij zelf aangekondigd tijdens zijn jaarrede in het parlement. Kennelijk hebben wijsheid en inzicht de geest wat gerijpt. “Een snelweg is geen kleine zaak. Het is niet dat je een schop neemt, aan de slag gaat en dan is het er”, zegt Bouterse tegenover de Times of Suriname.

Het oponthoud heeft de ambities niet kunnen onderdrukken. “De snelweg moet zeker komen en gaat zeker komen. De voorbereidingen zijn gaande. Het vraagt een beetje geduld”, aldus Bouterse. De aanleg wordt het werk van het Chinese Dalian, dat al wegen asfalteert in Suriname. De bedoeling is de Van ’t Hogerhuysstraat, Paramaribo’s drukste verkeersader, te ontlasten. Verkeer naar en van de luchthaven moet dan vlotter verlopen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.