PARAMARIBO, 20 apr – President Desiré Bouterse heeft zijn Caricom Enterprises plan gepresenteerd op het Wereld Economisch Forum in Mexico. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is het forum van politieke leiders en zakenlui een mooie gelegenheid. “Men wilde weten van de Caricom op welke wijze zij een bijdrage zou kunnen leveren aan de economische veranderingen.”

Het plan zou goed ontvangen zijn in Mexico. De Surinaamse delegatie is tevreden over het effect en de deelname aan het forum. “Voor Suriname en de andere landen van Zuid-Amerika en het Caribisch gebied is dit een bijzonder moment, omdat Mexico lid is van de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische staten”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname. Met zijn presentatie heeft Bouterse dus meteen aangegeven hoe Caricom over regionale integratie denkt.

CaCaricom Enterprises is gericht op onderling investeren. De lidlanden van de Caribische Gemeenschap zouden zich open moeten stellen voor investeringen vanuit de regio zelf. Op die manier wordt dan de eigen ontwikkeling gemanaged en kan de opbrengst ook binnen gehouden worden. De delegatie heeft ook gesprekken gevoerd met leiders van andere landen. “Het is goed gegaan”, aldus Lackin.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.