PARAMARIBO- President Desi Bouterse die morgen naar Brazilie zou vertrekken voor deelname aan de Rio 20+ conferentie, heeft hiervan afgezien.  De reden hiervoor is niet bekend. In zijn plaats gaat vice president Robert Ameerali. Het is ook niet niet bekend of de vp namens Suriname het woord zal voeren. Ameerali vertrekt als alles goed is, morgen naar de zuiderburen. Het kabinet van de president had eerder wel laten weten, dat het staathoofd zijn plicht normaal zou vervullen.

Volgens het kabinet van de president worden er harde gesprekken gevoerd tussen de rijke en arme landen. Laatstgenoemde groep vindt praten zinloos indien de rijke landen zich niet committeren aan de afspraken gemaakt tijdens Rio 20+.  Er is al een team van Surinaamse deskundigen in het buurland om alvast deel te nemen aan de gevoerde gesprekken.

Brazilië is voorzitter van het Rio 20+ gezelschap en heeft ook keihard gesteld dat de ‘blanco paragrafen’ ingevuld worden. De bijeenkomst heeft als doel te praten over duurzame ontwikkeling in vooral de ontwikkelingslanden. Er moet een fonds komen speciaal voor deze landen waarvan Suriname flink gebruik kan maken. Het kabinet van de president laat weten dat ons land de aanpak van de gevolgen van de zeespiegelstijging uit deze pot kan bekostigen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.