‘Bouterse mag niet op de ACP-EU top’

PARAMARIBO, 21 nov – President Bouterse mag niet, zoals gebruikelijk bij andere staatshoofden, aanwezig zijn op de ACP-EU Joint Parlementary Assembly. Dat schrijven het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname, Comité 1982 Amnestie Nee en het Suriname Comité Geen Moordenaar Als President, GMAP, in een brief aan de co-presidenten Musikari Kombo (Kenya) en Luis Michel (België) van het Bureau van de ACP-EU Joint Parliamentary Assembly.

De mensenrechtencomités van de Surinaamse diaspora schrijven dat ‘een officiële hoofdverdachte van politieke massamoord op democratische voormannen van Suriname en auteur van een zelfamnestiewet niet thuishoort op een internationaal democratisch platform dat zich verdragsmatig heeft verbonden aan de fundamentele rechten en vrijheiden van de mens’. Zoals bekend begint de ACP-EU top op 25 november in Paramaribo.

De mensenrechtencomités wijzen erop dat ‘president Bouterse al op de morele onhoudbaarheid van zijn aanwezigheid op de ACP-EU top heeft geanticipeerd door het onafhankelijkheidsdefilé van 25 november naar het meest westelijke district te verplaatsen zodat hij zijn afwezigheid in de ogen van de bevolking kan maskeren’.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.