PARAMARIBO, 29 aug – President Desiré Bouterse heeft de petitie tegen corruptie in ontvangst genomen. De petitie voorzien van zo’n zevenduizend handtekeningen is overhandigd door Carl Breeveld, parlementariër en voorzitter van de politieke partij Doe. “De president heeft me gezegd niet gelukkig te zijn met een bericht in de pers”, zegt Breeveld.

Het betreft een krantenartikel waarin bericht werd dat Bouterse de petitie niet ontvangst wilde nemen. Bouterse weigerde de pers toe te laten bij de ontmoeting met Breeveld. Deze kon achteraf geen verklaring geven, omdat hij die kennelijk ook niet kreeg van het staatshoofd. Of het besluit de pers te weren, te maken heeft met het bericht is niet duidelijk. In de petitie wordt gevraagd dat het wetsvoorstel tegen corruptie aan het parlement wordt voorgelegd.

Evenals zijn voorganger, Ronald Venetiaan, trok Bouterse het wetsvoorstel in. Breeveld vond een handtekeningenactie nodig om pressie uit te oefenen. De wet moet vooral politici dwingen zuiverheid te betrachten. Voor Breeveld heeft het uitstel land genoeg geduurd. Hij heeft Bouterse dan ook gevraagd haast te maken. “We hopen dat ons verzoek wordt gehonoreerd om het wetsvoorstel binnen een maand behandeld te krijgen.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.