PARAMARIBO-President Desi Bouterse, voorzitter van de NDP, wordt in 2015 wederom gekozen tot staatshoofd van de republiek Suriname. De vicepresident zal voortkomen uit Abop/A Combinatie of de VHP. Deze voorspelling doet Roy Frits Lansdorf, scribent van opiniërende stukken.

De nieuwe combinatie van politieke partijen die in 2015 de coalitie zullen vormen zijn volgens Lansdorf: (NDP/Megacombinatie, VHP, Abop/A Combinatie, DOE, APS en op de reservebank Pertjajah Luhur/Volksalliantie.

“DOE hoort in 2015 niet in de oppositionele banken, maar hoort in 2015 thuis in de coalitie. De gedrevenheid casu quo mediahype van DOE kan beter productief tot uiting komen en benut worden in coalitieverband”, meent Lansdorf.

“De VHP weet dat haar achterban geen genoegen meer zal nemen om haar (economische) belangen wederom te verkwanselen door zich rancuneus op te stellen jegens de NDP…”, meent Lansdorf.

“De VHP moet tijdens de verkiezingscampagne van 2015 potentiële kiezers duidelijk maken dat ze samen met de winnende Megacombinatie mede de coalitie gaat vormen of anders zal zij met het ‘zinkende NF-schip’ in de oppositiebanken belanden”, stelt Lansdorf.

Hij gaat verder: “Het electoraat zal druk uitoefenen op de VHP om kleur te bekennen. You can’t have it both ways. Eerst met de NDP scharrelen dan passé, dan weer scharrelen dan weer passé. De VHP is alsmaar aan het pendelen, vriend en vijand zijn in het ongewisse en niemand kent de uiteindelijke (richting) bestemming”.

De Pertjajah Luhur/Volksalliantie als coalitiepartner zal volgens Lansdorf niet meer in de positie zijn om beschuldigd te kunnen worden van chantage. Ook zal ze geen bedreiging kunnen vormen met betrekking tot potentiële chantage.

“De onderhandelingsstrategie of gedrag van Pertjajah Luhur zal bepalend zijn of ze als volwaardig coalitiepartner bejegend/geaccepteerd zal worden of dat ze passief dan wel schoorvoetend – zoals Nieuw Suriname – stiefkinderlijk op de reserve (achter) bank zal plaatsnemen”.

Over Abop/A Combinatie zegt Lansdorf dat die geen intro nodig heeft. “Die hebben de weg naar huis gevonden en zijn gewoon thuis en voelen zich ook thuis bij Ocer en in de coalitie met de NDP/Megacombinatie”, verduidelijkt hij.

De Amazone Partij Suriname (APS) zal participeren in de Megacombinatie. “Babun tere na babun skin. Mogelijk halen zij ten minste een zetel binnen”, aldus Lansdorf.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.