Bouterse: “Geen Suriname zonder SLM”

PARAMARIBO, 31 aug – “Geen Suriname zonder SLM.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de speciale lintjesregen voor personeel van het luchtvaartbedrijf. Het bedrijf heeft in zijn vijftigjarig bestaan overlevingskracht genoeg aan de dag gelegd. Dat kon ook omdat opeenvolgende regeringen er steeds waren wanneer nodig. Het mag ook wel anders.

Het is na een halve eeuw meer dan tijd voor verkeer de andere richting uit. “Het omgekeerde zou het geval moeten zij. De SLM zal de regering, dus de samenleving, moeten bijstaan door rijke inkomsten naar hen te laten stromen”, zei Bouterse. Het bedrijf heeft voldoende beschikbaar om grotere hoogtes te bereiken. Dat wordt ook verwacht de komende jaren. De SLM zal zijn mogelijkheden veel intenser moeten benutten.

“Als dit niet het geval is, betekent het dat de potentie niet optimaal benut wordt. Het beleid van mijn regering is deze anomalie te corrigeren”, aldus Bouterse. Hij ziet het bedrijf sowieso doorgaan “zolang Suriname bestaat.” Elf SLM-werkers kregen een staatsonderscheiding. Onder hen bevond zich directeur Ewald Henshuys. “Als bedrijf zorgen we voor verbindingen en communicatie. We doen het en het al vijftig jaar”, zei Henshuys.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.