“Er is nu geen tijd om met elkaar te vechten. Wij moeten ervoor zorgen dat wij in de periode die voor ons ligt zaken bijleggen en ons bezighouden met de opdracht, de historische taak die het volk ons gegeven heeft in plaats van ons te vergalopperen op minder belangrijke zaken”, aldus een oproep van de leider van de Revolutie, Desi Bouterse.

Gisteren werd voor de 34ste keer de staatsgreep van 25 februari 1980 herdacht bij het plein van de Revolutie aan de Waterkant. Zoals gewoonlijk zijn er wederom kransen gelegd.

In zijn toespraak zei de Bouterse dat de barensweeën van de Revolutie niet eenvoudig waren. Velen begrepen en begrijpen nog steeds de historische opdracht niet. Bouterse bleef ook stil bij de koloniale overheersing. Nederland heeft zich verrijkt door de slavernij en is de toenmalige kolonie uitgebuit.

Het is belangrijk dat de bevolking de geschiedenis kent, “want als je de geschiedenis niet kent, weet je niet waar je nu staat en welke richting je opgaat”. De Nederlanders hebben het land op een criminele wijze uitgebuit. Het land heeft volgens Bouterse honderden miljarden euro’s verdiend aan Suriname.

Bouterse is toch positief gestemd over de ontwikkelingen die gaande zijn in het land. Suriname is volgens hem op de goede weg. “De opdracht van de hoogste leiding is om de zaken bij te leggen en samen de historische taak die het volk ons gegeven heeft te volvoeren. Wij zullen alleen in staat zijn die historische taak te kunnen volvoeren als wij eensgezind zijn”.

Volgens Bouterse gaat het niet slechts om de ontwikkeling van de natuurlijke hulpbronnen. Het gaat om de ontwikkeling van de belangrijkste hulpbron van het land, de Surinaamse burger. Dit is volgens Bouterse de reden waarom het belangrijk was de ministeries van onderwijs en volksgezondheid te depolitiseren. “Vaak begrijpt men deze ideeën niet. Anderen hebben geprobeerd dat belachelijk te maken, maar het ging erom een zodanige politiek te voeren, waarbij niet de partijpolitiek de boventoon zou voeren als het om de belangen van onze mensen gaat.” (Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.