PARAMARIBO- President Desire Bouterse vertrekt morgen naar Rio de Janeiro, Brazilie, om te participeren aan de staatshoofden meeting in het kader van Rio 20+ gesprekken. De volgende dag zal het staatshoofd het standpunt van Suriname presenteren.

Rio 20+ is een conferentie waarbij wereldleiders bij elkaar komen om te praten over de duurzame ontwikkeling van landen. Hierin participeren ook ngo’s en andere internationale organisaties. Suriname heeft reeds op 13 juni en delegatie gestuurd voor intensieve beraadslagingen. Deze duren tot en met 19 juni.

In de delegatie zitten environmentale experts, water experts en vertegenwoordigers van de diverse major groups, zoals jongeren, vrouwen, inheemsen en marrongemeenschappen. De UN meeting over sustainable development  gaat over de vraag hoe alle wereldlanden hun beleid gaan aanpakken, zodat aan de ene kant ontwikkeling mogelijk is, maar aan de andere kant ook het milieu beschermd wordt. Een van de belangrijkste doelen is armoedebestrijding. Bij de aanpak van het vraagstuk over hoe duurzame ontwikkeling zou moeten plaatsvinden, is er al in 1992 besloten dat de samenleving nauw betrokken moet worden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.