PARAMARIBO, 14 sep – President Desiré Bouterse gaat niet naar de jaarvergadering van de Verenigde Naties. De voorbereiding van de ontwerpbegroting en de jaarrede neemt te veel energie in beslag. Dit des te meer daar de jaarrede is vervroegd naar zeven en twintig september. Minister Winston Lackin zal nu namens Suriname de vergadering toespreken.

In de toespraak zal het accent liggen op het vreedzaam oplossen van conflicten. “Suriname heeft een duidelijk standpunt. Dat hebben we ook in Caricom-verband en in Unasur (Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, red.). Hoewel er nog geen concrete instrumenten zijn voor een gemeenschappelijk buitenlandbeleid in deze twee regionale integratieprocessen, is het de afspraak dat de ministers van buitenlandse zaken afspreken wat de lijn wordt”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd.

Het Surinaamse standpunt is dus min of meer afgeleid van het regionale. In New York wordt ook een vergadering gehouden van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Caricom. Lackin zal daar het voorzitterschap overdragen van de Caricom Raad voor Buitenlandse en Gemeenschapsrelaties, Cofcor. Op de agenda staan ook besprekingen met collega’s van onder andere Indonesië, Trinidad & Tobago, Brazilië en India.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.