PARAMARIBO – Tijdens een persconferentie vanmiddag zei president Desi Bouterse dat het ambtenarenapparaat verwrongen en chaotisch is. Men kijkt volgens Bouterse alleen maar naar de ministers en niet naar de ambtenaren. Zijn regering toont moed en durf en heeft politieke wil door met deze reshuffeling de zaak anders aan te pakken.

Over de ministeries van Onderwijs & Volksontwikkeling en Volksgezondheid zei de president dat die twee ministeries de basis zijn voor de ontwikkeling van de Surinaamse mens. Op dit moment is het onderwijsgebeuren heel slecht. Het fundament van dit ministerie moet aangepakt worden vanaf de kleuterschool tot de universiteit.

Bouterse wil binnen enkele jaren het onderwijspeil op een zeer hoog niveau brengen. Zo moeten Surinamers op elk gebied opgeleid worden. Ook volksgezondheid is zeer belangrijk en alleen gezonde mensen kunnen ontwikkeling teweeg brengen.

Zaken zullen serieus aangepakt worden en daarom zijn er gesprekken gevoerd met alle actoren die te maken hebben met deze twee ministeries.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.