PARAMARIBO, 4 mei – “Ik denk dat zij die kritiek hebben, slechts een deel van het verhaal gehoord hebben.” Dit zegt president Desiré Bouterse in reactie op kritiek van de Amerikaanse ambassadeur, John Nay. Die vindt de verbale ‘aanvallen’ van presidentieel woordvoerder Cliff Limburg op journalist Gail Eyk, een ‘wake up call.’ Bouterse ziet het anders.

Er is eerder sprake van misinformatie. “Ik zou er niet op in willen gaan, omdat wanneer wij de ware toedracht horen, het een polemiek wordt. Het gevaarlijke is, dat als je maar een deel van het verhaal te horen krijgt, het moeilijk is een objectief oordeel te vellen”, zei Bouterse tijdens een persconferentie. Nay vindt dat Suriname het risico loopt internationaal aan de schandpaal te worden genageld. Limburg spreekt immers niet namens zichzelf.

Volgens Nay gaat niets boven persvrijheid. Persvrijheid is volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken een gevoelig vraagstuk: “Wat is persvrijheid in het Midden-Oosten en in Azië?” Hij haalt het voorbeeld aan van de verslaggeving tijdens Operation Desert Storm begin jaren negentig. Toen kreeg CNN het monopolie in Irak. “Die beslissing is genomen door de regering van de VS, waar de ambassadeur de vertegenwoordiger van is”, aldus Lackin.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.