PARAMARIBO- Alle landen van de Amerika’s zijn van mening dat de strijd tegen de drugshandel onverkort door gaat. Dit is afgesproken tijdens de Summit of the America’s. Tijdens een persconferentie vandaag zei president Desi Bouterse, dat landen zich hieraan nog eens gecommiteerd hebben.

Daarnaast is tijdens de summit ook aandacht besteed aan de prijzen van voedsel die onder druk staat van de hoge brandstofprijzen en de veiligheid in de regio. Voorts is gesproken over de aanwezigheid van Cuba tijdens de volgende vergadering. De landen zijn niet te spreken dat er internationaal een handeslembargo tegen het eiland loopt. Bouterse noemde de vergadering te Cartagena een succes.

Het staatshoofd ging ook op de amnestiekwestie. Dat Nederland zijn ambassadeur heeft teruggeroepen is geen probleem. Ook het feit dat het restant bedrag van 20 miljoen euro niet wordt gegeven aan ons land, bezorgd de president geen slapeloze nachten. Suriname heeft geen enkel probleem met Nederland. Hij noemde de houding van het voormalige moederland slechts een geschreeuw. Hij wenst verder niet via de media met Den Haag te communiceren. Bouterse keerde gisteren terug na meetings te hebben bijgewoond in Columbia en Mexico.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.