Home » Surinaams nieuws » Botopasie vernedert Jong Talent letterlijk en figuurlijk

Botopasie vernedert Jong Talent letterlijk en figuurlijk

Botopasie heeft letterlijk en figuurlijk gehakt gemaakt van Jong Talent in de strijd om de derde plaats van het 7e Integra Port Services DP World Lidbondentoernooi. Jong Talent van de Para Sport Bond had helemaal niets in te brengen in deze wedstrijd. Na een 2-0 ruststand won de kampioen van de NGVB met 9-0 van de Paranen. Nu zullen ze twee promotie-/degradatiewedstrijden spelen tegen Real Saramacca van de SVB Eerste klasse. Gezien het frisse spel van Botopasie, is Real Saramacca ernstig gewaarschuwd.

De wedstrijd begon niet goed voor Jong Talent, want al in de 2de minuut nam Botopasie een 1-0 voorsprong. De verdediger van Jong Talent speelde de bal te tam terug voor zijn doelman Furgill Plamtak. Hierdoor kon de superspits Armando Lugard van Botopasie de bal onderscheppen en in het doel plaatsen. Jong Talent begon minder zenuwachtig te spelen en kreeg enkele kansen. Maar Lorenzo Vijent van Jong Talent gooide roet in het eten van zijn eigen ploeg door een onnodige rode kaart te nemen. Na een duel kwamen zowel Vijent als zijn tegenstander te vallen. Vijent stond eerder op en trapte in het gezicht van zijn tegenstander. Arbiter Andy Pirau was genoodzaakt hem de rode kaart te geven. Botopasie buitte zijn meerderheid uit. In de 45ste minuut bracht Adilio Seedo de stand op 2-0. Dit werd tevens de ruststand.

In de tweede helft vernietigde Botopasie de ploeg van Jong Talent. In de 55ste minuut was het Nouvelle Akiemboto die de stand tilde naar 3-0. Vijf minuten later was het de jeugdige Dennis Doekoe die de stand bracht naar 4-0. Vijf minuten na het doelpunt van Doekoe, was het Lugard die de stand tilde naar 5-0. Een minuut daarna scoorde hij zijn derde doelpunt in de wedstrijd en bracht de stand naar 6-0 voor Botopasie. Twee minuten daarna scoorde Lugard zijn vierde doelpunt; 7-0. Na enkele seconden was het Doekoe, die het leed van Jong Talent verergerde door 8-0 te scoren. Dit werd tevens de eindstand.

Na de 8-0 liet doelman Palmtak van Jong Talent zijn onsportieve zijde zien en liep gewoon in de 70ste minuut van de wedstrijd weg. Hij werd toen vervangen door een veldspeler die in het doel ging staan. Palmtak die een briljante wedstrijd keepte in de finalerondewedstrijd tegen Caravan, werd letterlijk uitgescholden door de aanhang van Jong Talent.