Volgens Unicef is er overtuigend bewijs dat borstvoeding ziekten als diarree en longontsteking kan voorkomen. Jaarlijks overlijden miljoenen kinderen aan deze ziekten.

Als meer landen het geven van borstvoeding zouden stimuleren zou dat het leven van ruim een miljoen kinderen kunnen redden. Dat zegt Unicef naar aanleiding van de twintigste editie van de Wereld Borstvoedingsweek, die loopt van 1 tot 7 augustus.

Het percentage vrouwen dat borstvoeding geeft is de afgelopen jaren wereldwijd maar weinig gestegen: van 32 procent in 1995 tot 39 procent in 2010. Volgens Unicef is dit het gevolg van agressieve marketing door de producenten van moedermelkvervangers, regeringen die borstvoeding te weinig ondersteunen en een gebrek aan kennis over de risico’s van het niet geven van borstvoeding.

In 2008 bleek uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘The Lancet’ dat kinderen die geen borstvoeding krijgen 14 keer zoveel kans hebben om te overlijden in de eerste zes maanden dan kinderen die wel borstvoeding krijgen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.