PARAMARIBO – Volgens Gustaaf Gallant, voorzitter van de bond van penitentiaire ambtenaren in gesprek met ABCSuriname-tv, zijn de leden van zijn organisatie het oneens met de uitspraken die minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft gedaan tijdens zijn kennismakingsbezoek met de PA’s. De bewindsman heeft toen laten doorschemeren dat hij de namen kent van PA’s die hand- en spandiensten verlenen aan gedetineerden. Gallant vindt dat zolang de structuur van de PA’s niet is veranderd er fouten gemaakt kunnen worden.

Hij zegt daarom te pleiten voor een diensthoofd die afkomstig is uit het korps van penitentiaire ambtenaren. Hij benadrukt dat indien de minister van goede wil is, zaken gauw gerealiseerd kunnen worden. De wanorde binnen de organisatie ziet Gallant als de schuld van de politiek. Zij benoemt steeds politieke personen die belast worden met de leiding van de PA’s.

Hij ontkent noch bevestigt het smokkelen van telefoons naar binnen in de strafgevangenissen en zegt geen harde feiten te hebben die deze zaken bevestigen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.