“Zonder oplossingen blijven de spanningen van de personeelsleden aangesloten bij de algemene werknemersorganisatie OW-MCP (Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnproject) hoog oplopen, maar we proberen de leden kalm te houden”, zegt voorzitter Dayanand Dwarka in gesprek met Dagblad Suriname.

Besluiten genomen tijdens de vergadering

In eerdere berichtgeving is gemeld, dat de algemene werknemersorganisatie bij het OW-MCP in het district Nickerie een vergadering heeft gehouden waar besluiten zijn genomen. De actie, die volgens bondsvoorzitter Dwarka al zeker drie weken gaande is, zal door blijven gaan totdat er een oplossing in beeld is. Verder zal het personeel om 7 uur ‘s morgens de werkplek binnen komen en tot 9 uur ‘s morgens werken, de enige personen die dispensatie zullen krijgen zijn de personeelsleden van Wakay en de bewaking, vanwege het feit dat de minister uitlandig is en Financiën-minister op vertrek staat.

Gesprekken over financiële omstandigheden 

In gesprek met de voorzitter van de algemene werknemersorganisatie Dwarka geeft hij te kennen, dat er tal van financiële problemen zijn waarover dringend gepraat moet worden met minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport. Hij zei ook, dat het in het bijzonder gaat over achterstallige gelden en gelden die gedeclareerd moeten worden, maar dat dit al zeker een jaar nog steeds geen resultaat heeft opgeleverd. De medewerkers moeten dus elke keer weer de handen in de eigen zakken stoppen, terwijl het ministerie niet inspeelt op de noden van de instantie. Daarom zijn de werknemers verhit en hebben ze besloten om een algemene ledenvergadering uit te roepen waarin ze duidelijk hun standpunten naar voren hebben gebracht en besluiten hebben genomen hoe de aangekondigde acties verder zullen gaan.

Volgens Dwarka is het zo, dat zeer waarschijnlijk volgende week de minister het bestuur van de bond zou moeten ontvangen voor een gesprek betreffende de problemen. Hij zegt, dat hij de minister persoonlijk heeft gesproken, maar die is op vakantie en heeft toegezegd dat ze bij terugkeer naar de ontstane situatie zal gaan kijken. 

Het bestuur wacht daarom tot volgende week maandag 26 september de berichten af, in de hoop dat ze tegen die tijd ontvangen zal worden. 

Voorzitter Dwarka zegt verder tegen Dagblad Suriname, dat indien de reactie uitblijft ze weer zal bekijken hoe dit verder aangepakt zal worden. Het bestuur, maar in het bijzonder de voorzitter, geeft te kennen dat hij zich ervan bewust is dat er geen geduld bijna meer is bij de werknemers, maar vraagt desondanks toch wat geduld te betrachten.

GW

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.