DOOR CHRIS DINSDALE

20 augustus 2022 – De Britse bokser Anthony Joshua wil zijn WBA-, WBO-, IBF- en IBO-wereldtitels heroveren tegen de ongeslagen Oekraïense Oleksandr Usyk, in een gevecht dat in Saoedi-Arabië wordt gehouden voor een recordcontract van $ 80 miljoen.

Anthony Joshua had 22 overwinningen behaald sinds hij in 2013 professional werd, voordat hij in juni 2019 een schokkende eerste nederlaag van zijn professionele carrière leed tegen Ruiz in Madison Square Garden, New York.

Nadat hij zijn titels had heroverd met een rematch tegen Ruiz, verdedigde Joshua zijn titels tegen Kubrat Pulev voordat hij in september 2021 in het Tottenham Hotspur Stadium tegen Usyk vocht. De Oekraïner produceerde een masterclass om de passieve Joshua te onttronen en won na 12 ronden met eenparigheid van stemmen.

Usyk is een ervaren vechter in het cruisergewicht en werd de eerste man die alle vier de divisietitels als onbetwiste kampioen bekleedde, voordat hij doorging naar de zwaargewichtklasse en zijn eerste zwaargewicht gevecht tegen Joshua won.

De winnaar van Usyk-Joshua zal ook de titel Ring Magazine toevoegen nadat de houder Tyson Fury — vers van het verslaan van Dillian Whyte in een volledig Britse wedstrijd — zegt dat hij met pensioen zal gaan en de titel opgeeft.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.