door Johan Donner

PARAMARIBO – Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) doet er alles aan om te voorkomen dat er in november van dit jaar een dengue-epidemie uitbreekt. In die periode zal de top tussen de EU en de voormalige Europese koloniën (ACP) in ons land worden gehouden. Bescherming van de buitenlandse politici is dan even belangrijk als bescherming van de eigen bevolking tegen dengue ofwel knokkelkoorts.

Het is een virusziekte die door bepaalde soorten muskieten worden overgebracht. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft daar nadrukkelijk om gevraagd, omdat er rond die tijd honderden hoogwaardigheidsbekleders in Suriname zullen zijn voor de EU-ACP-top. Het BOG komt dus in actie om in de eerste plaats de Surinaamse bevolking te beschermen tegen de gevaarlijke muskieten, maar tegelijkertijd ook de buitenlandse politici.

Momenteel worden twee landelijke Krin Kondre schoonmaakacties uitgevoerd.Volgens deskundigen van het BOG zullen deze acties er toe moeten bijdragen dat de kans op een epidemie behoorlijk verkleind wordt. ‘

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.