Boek over vijftig jaar Surinam Airways verschenen

Onlangs is het boek ‘Flying on trusted wings. Vijftig jaar Surinam Airways’ van Peter Sanches verschenen. Begonnen in 1952 als Vliegbedrijf Kappel-van Eyck kan Surinam Airways terugblikken op een rijke geschiedenis. Het duurde echter tot 1955 voordat de maatschappij werd herdoopt tot de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij in oprichting (i.o). Hoewel het vanaf de start duidelijk was dat de maatschappij een staatsbedrijf zou worden passeerden de statuten pas op 30 augustus 1962 de notaris.

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) als staatsbedrijf werd opgericht. KIT Publishers kreeg van Surinam Airways de opdracht om een relatie/jubileumboek te maken ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan.

De publicatie schetst in hoofdlijnen de geschiedenis van de national carrier van de Republiek Suriname. Met meer dan 150 afbeeldingen waarvan veel voor de eerste keer worden gepubliceerd. De droom van een jonge Surinamer (Rudi Kappel) werd door eigen initiatief en hard werken werkelijkheid. Zijn visie, luchtvaart als bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname is nog steeds actueel. Surinam Airways… Flying on trusted wings laat u kennismaken met een dynamische Caraïbische luchtvaartmaatschappij.

Het boek is een must voor elke luchtvaart enthousiast en is verschenen in een luxe hardcover editie.

Flying on trusted wings
Vijftig jaar Surinam Airways
Auteur: Peter Sanches
Hardcover, 152 pagina’s
ISBN: 978 94 6022 205 4 (Nederlandse versie)
ISBN: 978 94 6022 215 3 (Engelse versie)
Prijs € 25,00
Uitgever: KIT Publishers

Verkrijgbaar in boekhandel, bij de uitgever, bol.com en via internet.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.