De Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond (SBWB) heeft er veel voor over de Surinaamse vrouw te interesseren voor fitness- wedstrijden. Er zijn reeds veel vrouwen die de fitness-sport beoefenen echter worden er al jaren geen fitness- en bodybuildingwedstrijden voor dames gehouden. Dit omdat hier geen animo voor bestaat. De laatste dameskampioen is Margaretha Vrede die jarenlang de beste damesbodybuilder van Suriname was.

Om damesbodybuilding- en fitnesswedstrijden een nieuwe impuls te geven, haalt de SBWB Fitnesskampioen Ghisa ter Haar naar Suriname. De 36-jarige Ter Haar is moeder van 2 kinderen en werd vorig jaar kampioen van de Grand Prix van Nederland. Daarnaast won ze de afgelopen jaren verschillende fitnesstitels waaronder de WABBA Benelux-kampioenschappen. Bij de vorig jaar gehouden Arnold Classics in Madrid eindigde ze op de 5e plaats.

Ghisa Ter Haar zal tijdens de Nationale Bodybuildingkampioenschappen 2012  op 1 december gastoptredens verzorgen. Ook zal ze verschillende sportscholen bezoeken om de sportende vrouwen een push te geven en van tips te voorzien. SBWB-voorzitter Mukesh Kanhai hoopt dat de komst van Ghisa ter Haar een impuls zal geven aan fitness en bodybuilding voor dames.

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.