Bodie slaat hier een tegenstander neer. (Foto: Mixfight.nl)

PARAMARIBO- Regillio Bodie, de Surinaamse vechter zal meedoen aan de Arab Boxing te Abu Dabi. De sporter zal deelnemen aan het onderdeel Arabische Wereldtitel -80 kg. Het gevecht is geprogrameerd voor 27 juni aanstaande. De organisatie Arab Boxing organiseert namelijk dit thaiboksevenement, Arab Boxing 2012, van 21 tot en met 30 juni in Abu Dhabi.

Behalve Suriname zijn ook de VS, Tunesië, Zweden, Nederland, België, Frankrijk, Marokko, Colombia, Spanje, Aruba, Rusland, Italië, Oostenrijk, Irak, Turkije, Curaçao, Brazilië, Egypte, Soedan en Portugal van de partij in Abu Dhabi. Bodie is reeds enkele weken in Nederland waar hij zich bij VOS Gym en Simson Gym Nederland voorbereid op zijn gevecht.

Zijn tegenstander is de Amerikaan Anthony Nieves die behalve thaibokser ook MMA-vechter is. Arab Boxing is een nieuw concept waarbij er per gevecht 8 ronden van 2 minuten gedraaid worden met 1 minuut rust. Er zullen van 21 tot en met 30 juni dagelijks een aantal titel gevechten afgewerkt worden. Het evenement wordt wereldwijd gebroadcast en ook de Surinaamse televisie zal afreizen naar Abu Dhabi.

De organisatie wil Arab Boxing binnen afzienbare tijd heel groot maken. Suriname is erg nauw betrokken geweest bij de organisatie van Arab Boxing. Zo is een gedeelte van de matchmaking door Angelo Simson gedaan, dit vanwege zijn goede contacten in Zuid-Amerika, het Caribisch gebied en de VS. Simson reist de komende week naar Nederland om Bodie verder te begeleiden.

Daarna blijft hij in Nederland en Abu Dhabi achter in training ter voorbereiding van zijn gevecht op 28 juli tegen Stacy Hassel tijdens het Night of Raw Action thaiboksgala, dat die dag door Simson Gym in Suriname wordt georganiseerd. Dit meldt het avondblad De West.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.