Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC ENTERTAINMENTREDACTIE- Onderzoekers van de Universiteit van Bologna in Italië voerden een studie uit op muizen die aantonen dat prenatale blootstelling aan nicotine en zijn bijproducten langetermijneffecten heeft op slaap en stressrespons in sommige delen van de hersenen.

“De resultaten van deze studie laten zien hoe slaap bij volwassenen kan worden beïnvloed door gebeurtenissen die zich in de vroege stadia van het leven hebben voorgedaan,” legt hoogleraar Giovanna Zoccoli uit.

“Volgens onze gegevens is controle over omgevingsfactoren tijdens de zwangerschap van fundamenteel belang, niet alleen voor de gezondheid van vrouwen, maar ook voor die van het nageslacht.”

Researchers gebruikten muizen voor deze studie en analyseerden de effecten op volwassenen van perinatale blootstelling aan nicotine en de bijproducten ervan.

Door zwangere muizen bloot te stellen aan nicotine in de concentratie van passieve sigarettenrook, merkten de onderzoekers op dat hun nakomelingen, als volwassenen, een significante vermindering van de slaap vertoonden tussen de rustende en de actieve fasen, wat bij mensen overeenkomt met het ochtendontwaken.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.